Boekpresentatie Remco Dekker

Update: 22 maart 2023:

Wegens een procedure die gestart is m.b.t. de publicatie van het boek is de boekpresentatie van 30 maart helaas uitgesteld tot een nader te noemen datum en tijdstip.

Wij houden jullie op de hoogte en zodra er een nieuwe datum is zullen we die kenbaar maken.


Ook via deze website een uitnodiging voor de Presentatie van het autobiografische boek 'Alles moet kapot' van Remco Dekker.

Op donderdag 30 maart 2023 om 17.00 uur vindt de presentatie plaats van het autobiografische boek 'Alles moet kapot' van Remco Dekker.
U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Locatie:

Boekhandel Van Kemenade & Hollaers
Ginnekenweg 54, 4818 JG, BREDA

Graag even aanmelden via info@allesmoetkapot.com

Mocht er interesse zijn om Remco in een uitzending aan het woord te laten, kunt u contact opnemen met Remco: 06-19664472


ALLES MOET KAPOT

Seksueel misbruik?!

‘Door wie dan?’ vraag ik. Als Marieke vermoedde dat onze dochter misbruikt werd, waarom heeft ze het daar dan nooit over gehad? Niet met mij besproken? Waarom dan nu pas? Hoe kan dat? Hebben we iets over het hoofd gezien?

Marieke draait zich om en kijkt me kil aan. ‘Door jou.’

Remco Dekker (1966) begint zijn carrière als succesvol patissier in het buitenland, waarna hij in Nederland terecht komt bij grote namen in het speelveld, en met een aantal andere gepassioneerde toppatissiers richt hij het Nederlands Patisserie team op en zetten ze Nederland op de wereldkaart. 

Tijdens zijn werk ontmoet hij Marieke, met wie hij zal trouwen en twee kinderen zal krijgen - Milou en Bas. Samen met Marieke zet hij patisserie Maré op in Breda. De zaak groeit en Remco en zijn gezin verhuizen naar het nabijgelegen Ulvenhout met hun zaak. Daar beginnen scheuren te komen in het huwelijk van Remco en Marieke. Wanneer het tot een daadwerkelijke scheiding komt, wil Marieke liever niet dat Remco de kinderen te vaak zal hebben. Zij beschuldigt haar man vervolgens van misbruik van de oudste. Alle onderzoeken wijzen uit dat er geen enkel bewijs is, maar het kwaad is al geschied. Het gezin glijdt af in faillissementen en jeugdzorg. Remco loopt hierbij steeds tegen een muur van bureaucratie en tegenwerking aan, en wordt uiteindelijk als ouder verstoten door zijn kinderen. Remco strijdt jarenlang voor zijn rechten en om de valse beschuldigingen van tafel te krijgen. Hij reconstrueert langzaam het hele verhaal, met behulp van vrienden en deskundigen.

Tijdens een maandenlange wandeltocht langs de GR10, dwars door Frankrijk, kijkt hij terug op de bewogen jaren. Zijn kinderen heeft hij al ruim zeven jaar niet meer gezien.

Ouderverstoting is een vorm van kindermishandeling en met dit boek wil Remco graag aandacht vragen voor dit verschijnsel.

Dit is zijn verhaal.