Aangifte tegen jou

In april 2019 (anderhalf jaar al strijd) kreeg ik ineens van mijn ex een appje. "Ik wil je nergens van  beschuldigen, maar je dochter zegt dat je aan haar hebt gezeten". In eerste instantie heb je zoiets van: "Wat? Ben jij gek geworden of zo?". Dan denk je......ach...het zal wel een verkeerd opgevatte opmerking van mijn dochter zijn geweest. Ik was er echter totaal nog niet mee bezig dat dit het zoveelste (vreselijke) spelletje van mijn ex was dat allemaal met ouderverstoting te maken had want dit ultieme machtsmiddel wordt heel vaak gebruikt door ouders die aan ouderverstoting doen. Ze had hiervoor al geprobeerd om me als labiel te verkopen en zelf tegen onze dochter gezegd dat papa “ziek in zijn hoofd is”, waardoor ze een zondag niet eens meer naar me toe durfde te komen omdat ze bang voor me was gemaakt. De rechter had hier tijdens een kort geding gelukkig gehakt van gemaakt en deze hele onzin beschuldiging van tafel geveegd.

Maar dit was een heel ander kaliber beschuldiging. Was ze nou helemaal gek geworden. Ik heb jaren met haar samen geleefd. Zij kent mij door en door en weet dondersgoed dat ik nooit tot zo iets in staat ben en ik vooraan sta om zulke smeerlappen aan de hoogste boom te hangen. Een paar weken gingen voorbij en ik moest tijdens een telefoongesprek met de gemeente vernemen dat mijn ex aangifte tegen mij had gedaan en waarvan mijn ex tijdens een rechtszaak en altijd erna heeft beweerd dat ze dit moest doen onder druk van de gemeente en Veilig Thuis. Iets waarvan ik  in een later stadium heb kunnen bewijzen dat dit niet het geval was.

Maar op het moment dat er aangifte tegen je is gedaan wegens seksueel misbruik van je eigen kind, dan gebeuren er twee dingen.

Ten eerste ga je mentaal helemaal naar de klote. (althans ik) De beschuldiging, het onbegrip, de onmacht, het onrecht en de frustratie maken je echt kapot. Er bestaat bijna niets ergers in de wereld dat er mensen zijn in deze wereld die denken dat jij een vreselijk misdrijf jegens je eigen kind hebt gepleegd, terwijl jij weet dat het niet zo is. Over het algemeen zijn de meeste mensen erg kortzichtig en hebben meteen een oordeel klaar. Wij Nederlanders zijn heel goed in oordelen. Open maar eens een gemiddelde facebook pagina met trending nieuws. We hebben ineens duizenden rechters erbij. En goede rechters ook nog, die komen al zonder onderzoek en feitelijke bewijzen tot een oordeel. Wat een tijd en geld kan dat de samenleving besparen zeg als we het voortaan altijd zo doen. En waar rook is, is vuur en schuldig tot het tegendeel is bewezen. Het zou niet zo moeten zijn, maar in de praktijk werkt het wel zo.

Ten tweede ga je je enorm verbazen over het feit dat jij al anderhalf jaar tegen iedere instantie bijna schreeuwt dat je je zorgen maakt over je kind en dat het echt mis aan het gaan is en dat er nog geen enkele persoon aanstalten maakt om dit serieus te onderzoeken, maar op het moment dat een moeder roept: “seksueel misbruik”, het complete apparaat van justitie, instanties en weet ik wat nog allemaal ineens vol in actie komt, wat ik overigens goed vind. Maar het is echt te bizar voor woorden dat terechte zorgen van een vader gewoon genegeerd worden. 

Wat minstens zo idioot is, is dat de kans aanwezig is, dat je nooit meer iets van de aangifte hoort zoals ook in mijn geval. Zoals ik al zei kwam het hele apparaat in beweging en dat is me nogal wat. Mijn dochter werd enorm belast met deze valse beschuldiging van mijn ex, want ze kreeg een politieverhoor dat altijd in Eindhoven plaats vindt en ze is ook medisch volledig onderzocht. Ook heeft ze n.a.v. deze beschuldiging hulpverlening gekregen die gespecialiseerd zijn in dit soort zaken. Wat ik wel had verwacht is uiteindelijk ook bewezen. De officier van justitie had geen enkel vermoeden van misbruik en heeft de aangifte geseponeerd. De arts heeft medisch ook niets geconstateerd en bij de hulpverleners heeft mijn dochter nooit dergelijke uitspraken gedaan. Het opvallende was dat mijn dochter kennelijk wel uitspraken deed, maar deze alleen bij moeder deed. Mijn ex heeft zowat iedere instantie lastig gevallen met deze beschuldigingen en geen enkele instantie heeft haar idiote beschuldiging kunnen bevestigen. Om de simpele reden dat het een valse beschuldiging was. Ik heb dit alles alleen wel enkel moeten vernemen van de RvdK. Echt heel raar. Iemand beschuldigd je ergens van , het hele justitiële apparaat komt in beweging en vervolgens hoort de beschuldigde niets hiervan. Zelfs niet van het feit dat mijn dochter op alle fronten onderzocht is. Terwijl ik gewoon een ouder met gezag ben. Dit bewijst maar weer eens hoe onrechtvaardig dit alles is en alles enorm naar de moeder gericht is.