Juridisch loket

Het juridisch loket is er echt voor iedereen die een juridische vraag heeft of een vraag heeft waarbij men juridische bijstand nodig gaat hebben. Op hun website vind je heel veel antwoorden op juridische vragen en je kan er ook voorbeeldbrieven vinden. Buiten dat kun je ze ook bellen en dan kom je in contact met een jurist van het juridisch loket. Dit kost wel (los van je vaste kosten) € 0,10 per minuut (met een maximum van € 12,50) Maar soms kan deze kleine investering het waard zijn om net dat juiste antwoord te krijgen op je vraag. Indien je vraag of probleem wat complexer is, kun je normaliter kun je ook een afspraak inplannen met een jurist bij één van de kantoren van het juridisch loket, echter door de coronacrisis zijn alle kantoren gesloten.(inmiddels weer geopend) Of je een afspraak kunt inplannen hangt ook van je vermogen af. Verdien je namelijk teveel, dan kom je niet in aanmerking voor een afspraak bij het juridisch loket. Als zij je vraag niet kunnen beantwoorden zullen zij je doorverwijzen naar een advocaat, mediator of de gemeente.

Het juridisch loket handelt juridische vragen af van ieder onderwerp, dus niet alleen problemen met ouderverstoting. Daarnaast is de situatie als je met ouderverstoting te maken hebt zo complex dat zij waarschijnlijk ook niet meer kunnen doen dan je door te verwijzen naar een advocaat. Dit is ook de reden waarom ik meteen contact heb gezocht met een advocaat en dus eigenlijk helemaal niets van doen heb gehad met het juridisch loket. Maar toch vermeld ik ze als "hulpbron" omdat ze er simpelweg zijn om je te helpen, ook met ouderverstoting. Dus als je even niet weet wat je moet doen, omdat je radeloos bent, neem dan gerust contact met ze op. Zij helpen je verder door je in de juiste richting te sturen.

Ook krijg je, indien je je laat doorverwijzen naar een advocaat door het juridisch loket een korting van €50,- op je eventuele eigen bijdrage van een eventuele toevoeging. (gesubsidieerde rechtshulp) Dit hoeft niet voordat je naar een advocaat gaat en kan altijd achteraf nog aangevraagd worden. Indien je al een advocaat hebt kan hij of zij je hier meer over vertellen.

Let wel op als je het juridisch loket in je browser gaat zoeken. Er staan een aantal advertenties boven die sterk lijken op het juridisch loket, waaronder het "juridisch advies loket". Indien je dit nummer gaat bellen, ben je €0,95/minuut kwijt met een maximum van €50,-. Dit is fors duurder dan het juridisch loket, dus kijk uit.