Maatschappelijk werk

Ik heb zelf nog nooit met maatschappelijk werk van doen gehad, maar ik wilde deze informatie toch toevoegen aan het lijstje van hulpmogelijkheden, omdat maatschappelijk werk een zeer laagdrempelige manier is om hulp te krijgen als je er zelf niet meer uit komt en je totaal niet meer weet waar je het zoeken moet. Bij maatschappelijk werk kun je voor de meest uiteenlopende problemen terecht, dus ook met je verdriet en woede, maar ook als je een probleem hebt met een (jeugd)instantie. Uiteraard zal een huisarts je hier ook naartoe kunnen verwijzen, echter maatschappelijk werk is iets waar je zelf ook naartoe kunt stappen. Maatschappelijk werk werkt wel bijna altijd via de gemeente, dus vaak zal je je eerst bij hen moeten melden.

In eerste instantie zal je te maken krijgen met een maatschappelijk werker, ook wel sociaal werker genoemd. Hij of zij zal dan je problemen inventariseren, samen met jou gaan zoeken naar de oorzaak van je probleem en naar een goede oplossing. Indien kan hij of zij doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp.

Ook hier geldt weer.....schaam je niet om hulp te vragen. Ouderverstoting is niet niks en je kind moeten missen is verschrikkelijk, dus nooit twijfelen.

Via onderstaande link kom je op de website van de rijksoverheid uit en op de pagina waar alles over maatschappelijk werk staat uitgelegd. Via deze site kun je ook het maatschappelijk werk in je eigen woonplaats vinden.