Advocaat tegenpartij

Ik heb tijdens alle zaken altijd heel veel moeite gehad met de advocaat van mijn ex-partner. Wie waren die vrouw (in de eerste twee zaken) en later die man die wel eens even tegen de rechter gingen vertellen hoe alles werkelijk in elkaar zat en wat ik toch een vreselijk vader wel niet was. Gevoed door de leugens van mijn ex-partner uiteraard. Mijn gevoel was ook altijd twee-ledig. Van de ene kant was ik intens verdrietig omdat ik dacht: "hoe kan iemand die mij totaal niet kent zo over mij spreken", maar er was ook woede. "Hoe haalt iemand die mij totaal niet kent het lef vandaan om mij zo te vernederen".

Maar hoe meer ik hiermee te maken kreeg, hoe meer ik inzag dat het niet persoonlijk is. Deze advocaat is niets meer of minder dan een verlengstuk en een spreekbuis van je ex. Hij of zij doet gewoon zijn werk en het is niet persoonlijk. Ook al lijkt deze advocaat in jouw ogen totaal geen geweten te hebben en in sommige gevallen zal dit ook wel zo zijn, maar blijf voor ogen houden dat het niet persoonlijk is. Hij of zij wordt betaald door je ex en werkt voor je ex.

Hoor het betoog aan, blijf kalm en hou heel even vol tot de zitting voorbij is. Ga ook nooit uit frustratie of uit welk gevoel dan ook in discussie met de advocaat van je ex-partner. Niet in de rechtszaal, maar zeker ook niet daarbuiten. Dit is volledig nutteloos en zal enkel tegen je gebruikt worden. Als er al gecorrespondeerd moet worden, dan gaat alles via jouw advocaat.