Links

Mijn website is maar grotendeels een persoonlijk verhaal en mijn doel is om mijn ervaring te delen en een gevoel aan de hele situatie te geven, maar ik kan mij voorstellen dat mensen die deze website zien nog steeds vragen hebben en waarin mijn website niet voorziet. Ik zal hieronder een aantal links naar websites plaatsten die zich al geruime tijd inzetten voor ouders die verstoten worden om welke reden dan ook. Ook zal ik links plaatsen naar websites waarvan ik denk dat deze nuttig kunnen zijn. 


Er zijn helaas veel voorbeelden van vaders - maar ook moeders – die soms al jaren hun kind(eren) niet meer kunnen/mogen zien. Stichting Dwaze Vaders heeft zich als doel gesteld om het contact tussen kind(eren) en beide ouders na (echt)scheiding te waarborgen. Ook houdt de Stichting zich bezig met onderwerpen die van belang zijn rondom een omgangsregeling. Denk daarbij aan overleg met de landelijke politiek, Raden voor de Kinderbescherming, omgangshuizen, bemiddeling e.d.

Stichting Dwaze Vaders zet zich sinds 1989 met raad en daad in voor deze ouders en hun kind(eren), om hen te ondersteunen in het proces naar hereniging. 


de stichting die op geheel eigen wijze zich bezig houdt met het gevraagd én ongevraagd verstrekken van informatie en voorlichting over het fenomeen Oudervervreemding / Ouderverstoting.


Herken ouderverstoting heeft net als de stichting dwaze vaders een zeer informatieve website met als doel het bewustzijn rondom ouderverstoting te vergroten bij iedereen die betrokken is bij onze (klein)kinderen. Deze website is ook zeer uitgebreid en gaat ook heel diep op de materie in, ook tot aan de landelijke politiek en instanties. Ook verteld deze website erg uitgebreid over de gevolgen van ouderverstoting.


Juridisch Loket

Het Juridisch Loket geeft gratis juridisch advies. Via hun website helpen ze je met informatie, tips en voorbeeldbrieven. Zij kunnen je ook persoonlijk advies geven.    

AKJ

Het AKJ is er om je te helpen, zodat je verder kunt in de jeugdhulp. Als je een vraag of klacht hebt of als je advies wilt.     

Raad voor de Rechtsbijstand

Op deze website vindt je alles wat ook maar met rechtsbijstand te maken heeft, waaronder de eigen bijdragen.                                                                                        


Nationale Ombudsman

De Nationale Ombudsman controleert of de overheid en andere organisaties in Nederland zich aan de regels houden.                              

Kinderombudsman

De Kinderombudsman controleert of de overheid en andere organisaties gericht op de jeugdzorg in Nederland zich aan de regels houden.