Algemene reacties

Gepubliceerd op 4 januari 2021 om 12:46

Op deze pagina mag iedereen die iets kwijt wil over alles dat met ouderverstoting, jeugdzorg, rechtszaken enz, of simpelweg een mening heeft over een onderwerp een reactie geven ....Het is verplicht om een mailadres in te vullen, maar zal niet zichtbaar in beeld komen of openbaar worden. Ik kan dit helaas niet uitzetten. Men kan ook een nepadres invullen.

Houdt het wel respectvol en netjes. Berichten die iedere norm van fatsoen overschrijden zullen worden verwijderd. 


Reactie plaatsen

Reacties

Joyce de Blouwe
10 maanden geleden

Mijn kinderen zie ik al meer dan 7jaar na een vechtscheiding. Ik had niet het geld en de ruimte wat ze gewend waren. Ze zijn al volwassen. 29 jaar jaar woont nog bij zijn vader en 27 jaar woont op zichzelf.Het blijft gewoon pijn doen.Drank geweld en diefstal. Ik voel me gebroken en verlaten.

Marleen de Vries
3 maanden geleden

Een rechter heeft mijn recht op omgang afgenomen, voor de 'rust' van de kinderen.... Ik blijf het ongelooflijk vinden dat dit is gebeurd. Ik had een hele goeie band met ze, wat nu zwaar beschadigd is. Er zijn gewoon levens verwoest, elke dag opnieuw een hel. Het voelt als een levenslange straf, gebaseerd op leugens en verdraaide feiten. Ik heb ook meer dan 7 jaar mijn kinderen niet gezien, ze zijn nu 16 en 18 jaar, en zien mij als monster.. Ik ben zwaar getraumatiseerd en heb door alle stress veel lichamelijke klachten. Mijn ex en zijn nieuwe vrouw hebben mij bewust kapot willen maken. Dit is voor de kinderen en mij zware mishandeling vind ik. Waarom gebeurd dit, en waarom stopt het niet? Alsof het de normaalste zaak is dat kinderen hun moeder niet willen zien.? Dat er nou nooit eens iemand wat van zegt, of er iets mee doet, daar snap ik al jaren niks van.... Dit is zinloos geweld

Johan
2 maanden geleden

Net als de meeste hier, ben ik ook een verstoten ouder. Ook voer ik al jarenlang strijd om mijn kinderen te zien. Maar nu, na dik 6 jaar, besef ik mezelf dat ik nooit zal winnen. Ouderverstoting kan namelijk alleen maar eindigen wanneer de verstotende ouder tot inkeer komt en het beste (omgang met beide ouders) voor haar kinderen wilt. Maar de haat van moeder richting mij zal ten alle tijden groter zijn dan de liefde voor haar eigen kinderen.
Wat de afgelopen 6 jaren mij wel opgeleverd hebben is dat ik gesloopt en kapot ben. Het is zo erg dat ik inmiddels niet meer normaal functioneer. Ik slik kalmeringstabletten, loop bij een psycholoog en slaap niet tot nauwelijks. Kortom ik ben een wrak geworden en heb alle kracht nodig om mezelf erbovenop te werken. En dat zal ik zeker bereiken, maar hoe is mij op dit moment een raadsel. Dus ben ik op zoek naar verhalen van lotgenoten. Hoe zijn zij uit dit dal gekomen? Hoewel ik liever de zoekterm “verstoten ouder” niet meer op Google wil intypen, heb ik dit toch gedaan om tips te verzamelen. Maar ik vind vooral tips hoe je ouderverstoting juridisch aan kan vechten en tips dat je de deur open moet laten voor als je kinderen ooit aankloppen. Maar deze weg heb ik te lang bewandeld en mijn deur heb ik al jaren geleden verwijderd uit het kozijn. Nee, ik moet dealen met het feit dat ik mijn niet zie of hoor en moet weer baas worden over mijn eigen leven. Ik moet er zijn voor mijn huidige vrouw en ons dochtertje.
Graag hoor ik hoe verstoten ouders, waarbij ouderverstoting altijd is gebleven, hun leven weer opgepakt hebben. Hoe zijn zij weer een goede partner geworden en kunnen ze weer gelukkig zijn met hun andere/nieuwe kinderen? Want die verhalen vind ik niet op internet, maar ze moeten er zeker zijn.